top of page
Bleecker - Banner - Wix.jpg

BLEECKER

De första låtarna från Bleecker hade ett övervägande akustiskt sound. Bandet som har fem medlemmar, utvecklades från en akustisk trio som spelade coverlåtar med instick av eget material, på barer och pubar i den lilla staden Halmstad, vid kusten i södra Sverige.


Först att gå med i den ursprungliga trion, var den skickliga basisten Petter Dolk. Och finns det bas måste det finnas trummor. Och när trummorna var på plats, så fanns det ingen väg tillbaka. Den akustiska tonen ersattes allt oftare av elgitarrer, och det fanns mer utrymme för Anders Fredrikssons signatur-sound bakom trummorna.


Gitarristen Markus Lundberg hittade nya sätt att bära fram lead-sångaren och andragitarristen Tobbe Månsson, vilket ledde till ett mer extrovert ljud. Att piano och orgel alltid spelat en viktig roll i Bleecker's musik, förklaras av briljansen hos Mattias Thisen Hjelm.


I en tid då musiker förväntades ha en attityd som Gallagher-bröderna och hävda världsherravälde som Howlin' Pelle, hittade Bleecker aldrig riktigt igenom bullret till den bredare publiken. Men kul var det... for sure!

Bleecker: Skivsläpp
Bleecker - Talk Thoug I.jpg

TALK THOUGH I

SINGEL
• 2020 05 01 •

Bleecker släpper här en episk rocklåt, som innehåller allt. En fantastisk text, grymt bra produktion, ett tungt slut och en känsla av att man vill höra allt igen... omedelbart! Jens Bogren har producerat och bandet visar verkligen vilken nivå de ligger på.

Bleecker - NYC.jpg

NYC

SINGEL
• 2020 03 27 •

Where do you go from New York City? Det är en väldigt bra fråga som killarna i Bleecker ställer sig. Med ett högt tempo och driv, är denna rocklåt given på många AOR-listor. Och frågan väntar på att bli besvarad.

Bleecker - New Day.jpg

NEW DAY

SINGEL
• 2020 02 21 •

Rockbandet Bleecker fortsätter att återpublicera sina alster. Vi är nu framme vid låtarna som var de sista att produceras. Soundet är hårdare, tightare och modernare. Denna rökare passar i vilken rocklista som helst!

Bleecker - Sanity.jpg

SANITY

SINGEL
• 2020 01 10 •

Första singeln för året från rock-kvintetten Bleecker är Sanity. Refrängen är betydligt hårdare än genomsnittet av låtarna på de redan släppta albumen, och indikerar vart bandet var på väg när de tog en paus på obestämd tid.

Bleecker - Subject to Change.jpg

SUBJECT TO CHANGE

ALBUM
• 2019 11 08 •

Andra plattan från Bleecker var en högst seriös produktion med geniet Jens Bogren bakom ratten. Produktioner och låtar av högsta klass var målet, och vi tycker verkligen att man nådde väldigt långt. Tyngre än föregångaren över lag, men också mer dynamisk.

Bleecker - Just Another Last One.jpg

JUST ANOTHER

LAST ONE

ALBUM
• 2019 11 01 •

Bleecker är egentligen inget aktivt band längre, men när vi fick möjligheten att återpublicera deras låtkatalog kunde vi inte säga nej. Detta är deras första album som kom ut som fysisk produkt redan 2003. Välskrivna låtar om livets ups and downs i snygga förpackningar.

bottom of page