top of page
Mats_Rådberg_-_Okänd_station.png

MATS RÅDBERG

Mats Rådberg föddes 8 juni 1948 i Stockholm. Han startade sin karriär på 60-talet i Rank Strangers tillsammans med sin storebror Anders. Countrybandet bytte några år senare namn till Rankarna. Mats Rådberg med sitt band Rankarna blev pionjärer och fanbärarna som gick längst fram med att ta countrymusiken till Sverige, och rakt in i svenskarnas hjärtan. Rankarna har alltid varit moderskeppet i Mats Rådbergs karriär… den fasta punkten han alltid kom tillbaka till efter soloprojekt och samarbeten med andra artister.


Även om det mesta var country så gjorde Mats Rådberg även en hel del schlagerinspelningar. Under 70- och 80-talet kom den ena framgången efter den andra. Egen tv-show, skivor som sålde miljoner, otaliga listettor, utsålda turnéer och radion spelade flitigt Mats musik. Mats Rådberg och Rankarna gjorde också ett par turer till Amerika där de fick spela på scener som många andra band bara drömmer om att få stå på.


2019 tog ett nytt låtskrivarteam kontakt med Mats Rådberg. Låtskrivarna på independentskivbolaget Strawtown ville få Mats stjärna att åter lysa lika starkt som den en gång hade gjort. Mats egna ord om samarbetet: ”när jag trodde att allt var över och slut, tog ni fram mig ur skuggan och gav mig det bästa material jag någonsin varit inblandad i”. Mats Rådberg somnade in 27 juni, efter att ha kämpat under längre tid mot cancer.

Mats Rådberg: Skivsläpp
Mats Rådberg - Epilog.jpg

EPLILOG

ALBUM
• 2020 12 31 •

Med albumet Epilog avslutas Mats Rådbergs långa och framgångsrika karriär. De sex låtarna är de sista som Mats spelade in innan han tragiskt gick bort i somras. Vi är mycket stolta över musiken vi hann göra tillsammans, och att vi kan dela den med er.

Mats_Rådberg_-_Släpp_inte_taget.jpg

SLÄPP INTE TAGET

SINGEL
• 2020 11 27 •

Mats Rådberg har postumt släppt sista singeln, innan hans musikaliska gärning avslutas med en EP den 31/12. SLÄPP INTE TAGET är en finstämd låt om hopp och att kunna se ljuspunkter i mörka tider. Jonas Thornberg ligger bakom musiken och Peter Russberg har skrivit texten.

Mats_Rådberg_-_Till_okänd_station.jpg

TILL OKÄND STATION

SINGEL
• 2020 10 30 •

En av de sista låtarna som spelades in med Mats innan han lämnade oss alla. Här sjunger han om rädslan för det oundvikliga, och det är svårt att tänka sig något mäktigare och mer ärligt än detta. Den storslagna avslutningen av låten gör upplevelsen komplett.

Mats_Rådberg_-_Apokalyptens_hästar.jpg

APOKALYPSENS HÄSTAR

SINGEL
• 2020 06 12 •

Med en text som beskriver rädslan av att lämna världen till sina barn i ett sämre skick än tidigare. Den skrevs långt innan pandemins härjningar, men känns helt relevant även ur den synvinkeln. Mats levererar än en gång en ärlig och medryckande låt i countryns tecken.

Mats_RÃ¥dberg_-_Motar_gubben_i_grinden.j

MOTAR GUBBEN I GRINDEN

SINGEL
• 2020 05 25 •

En låt om att vara gammal till det yttre, men ändå känna sig ung i sinnet. Ett allvarligt ämne, förpackat i en rockig och positiv country-kostym. Att i sinnet känna sig som en ung rebell, är nog relevant för många som kommit upp i åren. Mats sätter ord på det väldigt många känner.

Mats_RÃ¥dberg_-_Stanna_tiden.jpg

STANNA TIDEN

SINGEL
• 2020 03 13 •

Första singeln från det avslutande kapitlet för Mats Rådberg. Detta är hans hälsning till sin fru, en retrospektiv beskrivning av alla fina stunder och känslor åren har gett, samt en önskan om att få stanna kvar i det fina. Stanna tiden för en stund, som ett fotografi.

bottom of page