top of page
Vendela - Banner - Wix.jpg

VENDELA

Vendela är i 25-årsåldern och är född och uppvuxen i södra halvan av Sverige. Hennes passion för musik har alltid varit en central punkt i hennes liv. Under sina tidiga år deltog återkommande i talangshower - både små och stora - och hon kom alltid igenom som en vinnare.


Vendelas texter är direkta tolkningar från hennes anteckningsböcker och dagböcker... råa och sanna känslor baserade på erfarenheter från det verkliga livet. Musiken har sina egna budskap och förändras ofta genom låtarna, precis som känslor kan göra i livet. Det finns ett mysterium i låtarna och de följer nödvändigtvis inte de vanliga formerna av arrangemang.

Vendela: Skivsläpp
Vendela - Elixir.jpg

ELIXIR

SINGEL
• 2019 11 15 •

Denna lite lugnare låt från fantastiska Vendela är ett bra exempel på hur bred hon är i sitt låtskrivande. Textens innebörd är som alltid hämtad från hennes eget liv. Med snygga vokalpartier och en välpolerad ljudbild, är ELIXIR ett värdigt tillägg till Vendelas låtkatalog.

Vendela - Freak.jpg

FREAK (LIKE EVERYBODY ELSE)

SINGEL
• 2019 09 06 •

Uppföljaren till TEXTURE är ett poppigt EDM-doftande mästerverk. Vers och brygga är klädda i filmiskt snygga ljudbilder, men sen kommer vändningen i refrängen. Något helt annat... något nästan chockerande vid första lyssningen... något som inte går att värja sig mot.

Vendela - Texture - REMIX.jpg

TEXTURE (WAHLBECK REBOOT)

EP
• 2019 07 31 •

Originalversionen av Texture fick ett fantastiskt mottagande och har blivit en starkt släpp hos Strawtown. Producenten och DJ:n Liam Wahlbeck var med på ett hörn av den produktionen, och nu släpper han två remixer som pushar upp Texture till en ny nivå.

Vendela - Texture.jpg

TEXTURE

SINGEL
• 2019 05 09 •

TEXTURE är Växjö-artisten Vendelas första singel under Strawtown-flaggan. Låten är en skön hybrid mellan electro-pop och lite hårdare EDM. Designermärket All Reclaimed By P använde låten under sin kollektionsvisning på New York Fashion Week i september 2019.

bottom of page